Burgermeester Roelenweg 21, Zwolle

WebshopLogin in Twinkle magazine

Toekomst van centraal inloggen bij webshops

WebshopLogin founder Erik Brunekreef geeft zijn visie op de toekomst van centraal inloggen bij webwinkels in Twinkle Magazine.

Achtergelaten winkelwagentjes zijn een van de grootste frustraties van webwinkeliers’, aldus Erik Brunekreef van WebshopLogin, dat online winkelen zo gemakkelijk mogelijk wil maken voor consumenten en checkout-optimalisatie wil realiseren voor webshops. Brunekreef heeft doorgemeten dat het percentage achtergelaten winkelwagentjes een krankzinnige 70 procent bedraagt. Daar is veel winst te pakken. Brunekreef: ‘Als webwinkeliers van die 30 procent conversie 31 procent kunnen maken, pakken ze 3 procent meer omzet. Met ons product nemen ze in het afrekentraject drempels weg. Hoe minder drempels, hoe hoger de conversie.’

Vreemd genoeg hebben webwinkeliers weinig aandacht voor checkout-optimalisatie. Zelden zijn ze volgens Brunekreef in staat om hun percentage achtergelaten winkelwagentjes te noemen. ‘Uit ergernis’ richtte Brunekreef WebshopLogin op, dat consumenten in staat stelt om zonder gedoe met één account bij meerdere webshops te winkelen. Binnenkort lanceert het bedrijf browserextensies waarmee consumenten bij alle 35.000 Nederlandse webshops terecht kunnen. De versie van WebshopLogin voor webwinkeliers is toegerust met encryptie en versleuteling om identiteitsfraude te voorkomen. De webwinkelier maakt eenmalig een account aan en kan vervolgens het afrekenproces vereenvoudigen, conversie verhogen, klanttevredenheid verbeteren en gebruikersdata verzamelen. En de consument wordt geen strobreed in de weg gelegd. Zie hier: veiligheid en gebruikersgemak.

En die ergernis? Brunekreef: ‘Momenteel zijn consumenten het zicht totaal kwijt. Welke gegevens hebben ze waar ooit ingevuld? Ze laten een dataspoor na van heb-ik-jou-daar. Terwijl ze de bij winkel A ingevulde gegevens ook zouden kunnen gebruiken bij B, C en D. Ook de ondernemer doet zichzelf tekort. Hij haalt te weinig first time-orders binnen en heeft een te lage retentie.

%s